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Ten dokument zawiera erratę do gry Star Wars: Rebelia. 

GRA PODSTAWOWA

Poniżej przedstawiono zmiany w treści zasad i kart gry podstawowej.

bb Treść karty misji rebelianckiej „Sabotaż” powinna brzmieć:

„Spróbuj wykonać w dowolnym zamieszkanym układzie”. 

bb Trzeci punkt sekcji „Ujawnianie bazy Rebelii” w Kompletnej 
Księdze Zasad powinien brzmieć:

„Gracz Rebelii może opcjonalnie ujawnić swoją bazę na 
początku jednej ze swoich tur fazy dowodzenia, przed użyciem 
jednego ze swoich liderów”.

bb Kiedy rozpatrywana jest karta akcji „Niezależna operacja”, 
imperialne jednostki nie mogą się poruszyć do układu,  
w którym znajdują się jednostki rebelianckie. Jeśli nie ma 
układu, do którego jednostki mogą się poruszyć w dozwolony 
sposób, wówczas w danym momencie nie można użyć tej 
karty.

IMPERIUM U WŁADZY

Poniżej przedstawiono zmiany w treści zasad i kart rozszerzenia.

bb Treść karty misji imperialnej „Zbudować Superniszczyciel” 
powinna brzmieć:

„Rozpatrz w dowolnym układzie imperialnym, który ma 
symbol zasobów w postaci niebieskiego 󲅚.

Umieść 1 Superniszczyciel gwiezdny na polu 3 kolejki budowy. 

Jeśli do tej misji jest przydzielonych 2 liderów, zamiast tego 
umieść Superniszczyciel gwiezdny na polu 2.”

bb Ostatni akapit sekcji „Zielone kości” w instrukcji rozszerzenia 
powinien brzmieć:

„Kiedy zdolność nakazuje graczowi rzucić kośćmi, zawsze 
należy użyć w tym celu kości czerwonych lub czarnych, chyba 
że wyraźnie zaznaczono inaczej. Przykładowo, gracz Rebelii 
rzuca czerwoną lub czarną kością podczas rozpatrywania 
karty Celu „Plany Gwiazdy Śmierci”.”
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ZBUDOWAĆ 
SUPERNISZCZYCIEL

Rozpatrz w dowolnym układzie 
imperialnym, który ma symbol  

zasobów w postaci niebieskiego 󲅚󲅚.

Umieść 1 Superniszczyciel gwiezdny  
na polu 3 kolejki budowy.

Jeśli do tej misji jest przydzielonych 
2 liderów, zamiast tego umieść 

Superniszczyciel gwiezdny na polu 2.
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