Eksplodujące Kotki

Exploding Kittens
Eksplodujące Kotki

Polska premiera: 2018
Globalna premiera: 2015
Polscy wydawcy: Rebel
Globalni wydawcy: Ad Magic
Liczba graczy: 2-5
Czas gry: 15-30 min
Wiek: 7+

6.2 /10
na podstawie 21 ocen
Ocena gry
1.0 /5
na podstawie 10 ocen
Próg wejścia
Stella
12 czerwca 2022, 07:01
1
Nie polecam
Ta opinia była pomocna:
Spider4
28 kwietnia 2022, 09:22
10
Szybka gra dla wrednych ludzi
Ta opinia była pomocna:
Kopereeek
17 października 2021, 16:37
9
Świetna imprezowa karcianka. Dzięki opisom na kartach można grać praktycznie bez tłumaczenia a zasad właściwie też nie ma :) Dużo śmiechu. Z dodatkami jeszcze lepiej. Jak ktoś się wacha to niepotrzebnie.
Ta opinia była pomocna:
xyz893
14 sierpnia 2021, 12:38
8
Fajna karcianka, typowa gra imprezowa, dajaca dużo zabawy przy rozgrywkach na większą liczbę graczy. Proste zasady duuużo negatywnych interakcji.
Ta opinia była pomocna:
CYSIEK
28 lipca 2021, 21:19
7
Fajna gra że sporą dozą negatywnej integracji, i sporą dozą humoru na kartach.
Ta opinia była pomocna:
inga_dorota
17 lipca 2021, 23:45
5
Taka prosta karcianka z interakcja ujemna miedzy graczami. Dla mnie zbyt prosta i dziecinna, na jeden raz.
Ta opinia była pomocna:
Cahir2402
16 lipca 2021, 18:15
8
Świetna gra imprezowa, która humorem oraz grafikami przypadnie do gustu fanom Odjechanych Jednorożców. Gra jest karcianą wersją słynnej rosyjskiej ruletki. Na szczęście w trakcie rozgrywki nikt nie zginie, wszyscy poza zwycięzcą zostaną "rozerwani" przez eksplodującego kotka, który zawsze występuję w liczbie o 1 mniejszą niż liczba graczy. Moim zdaniem gra jest trochę odwrotną wersją typowych imprezówek, gdzie chętnie dobieramy karty aby zdobyć na rękę coś dobrego. Tutaj dobieramy kartę dopiero na koniec swojej kolejki, a wręcz musimy starać się aby nie musieć tego robić, gdyż następną kartą w kolejce może być eksplodujący kotek, który (jeżeli nie mamy karty rozbrojenia) automatycznie eliminuje nas z rozgrywki. Wiele rodzajów kart, m.in. jak zmiana kolejki, potasowanie stosu, podejrzenie kart wraz z możliwością zmiany kolejności kilku z nich, atak na gracza przez który musi on wykonać 2 kolejki naraz, pozwalają nam na zdjęcie z nas obowiązku dobrania karty (czasami jednak trzeba, musimy się w końcu jakoś bronić i atakować). Gra posiada sporo negatywnej interakcji, jednak wszelkie kombinacje i spychologia (zwłaszcza gry zostało już mało kart i ryzyko wyciągnięcia kotka jest większe) przysparza mnóstwo śmiechu i fajnej zabawy. Świetne grafiki i sympatyczny humor dopełniają całości. Często pojawia się zarzut o zbyt dużą losowość - faktycznie, jednak taka właśnie była rosyjska ruletka, albo szczęście albo pech ;)
W Polsce wydawane są dodatki, które urozmaicają rozgrywkę wprowadzając nowe rodzaje kart, nowe zasady i więcej kotków które pozwolą nam bawić się w większym gronie - mam już w kolekcji Implodujące kotki oraz Frywolne Kotki, oraz wersję 18+, w którą można grać osobno. Serdecznie polecam, bardzo sympatyczna karcianka, jednak wg mnie w swojej grupie przegrywają z Odjechanymi Jednorożcami :)
Ta opinia była pomocna:
adu111
16 lipca 2021, 16:05
8
Eksplodujące kotki to bardzo fajna gra imprezowa z masą negatywnej interakcji. Grafiki na kartach nie każdemu się podobają jednak mi one bardzo odpowiadają. Karty są bardzo dobrej jakości. Sprawdzi się bardziej w gronie ludzi, którzy dobrze się znają.
Ta opinia była pomocna:
Bakcyl
15 lipca 2021, 10:37
4
Losowość, losowość i jeszcze raz losowość. Nawet spoko rysunki na kartach nie przekonają mnie do tej gry.
Ta opinia była pomocna:
Noella
11 lipca 2021, 14:32
10
Super karcianka! Każda rozgrywka wyglada inaczej. Ja czekam aż wyjdą dodatki, które urozmaicą rozgrywkę. Idealna dla tych, którzy lubią negatywną interakcję
Ta opinia była pomocna: